Αυστραλέζικα Lamingtons

Ταψί 30×30 εκ, για 30 μακρόστενα κομμάτια 7×2

Υλικά
Κέικ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
113 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120 ml γάλα

Επικάλυψη
450 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κακάο (άγλυκο)
3 κ. σούπας βούτυρο ανάλατο
120 ml γάλα
2 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Βάζουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 17-20 λεπτά.
4. Αφού ψηθεί το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. To βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (7 εκ.). Αυτό γίνεται για να σφίξει το κέικ και να μην «διαλυθεί» στην προσπάθεια μας να το κόψουμε και να το καλύψουμε με σοκολάτα!
5. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε όλα τα υλικά (πλην του ινδοκάρυδου) σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
6. Βγάζουμε τα κομμάτια του κέικ από το ψυγείο, τα καλύπτουμε με την σοκολάτα και τέλος τα τυλίγουμε στο ινδοκάρυδο.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.