Μην ψαρώνετε με τις διάφορες τάρτες φράουλας ή δήθεν φραουλόπιτες που κυκλοφορούν.
Η φραουλόπιτα μου έχει κατά 60% φράουλα. Όχι η βάση με κρέμα και μερικές φράουλες, ούτε ένας πεταμένος χυλός από φράουλες. Μου πήρε μια εβδομάδα να καταλήξω στην τελική συνταγή.
Φραουλόπιτα
Υλικά
Για την βάση sablee
380grΑλεύρι
300γρ βούτυρο
150γρ άχνη
Μια καλή πρέζα αλάτι
3 κρόκους αυγού
Γέμιση
1200gr φράουλες
100γρ αλεύρι + 50 άνθος αραβοσίτου
220γρ ζάχαρη
1 Βανίλινη
Σκεύος
Κυκλική πήλινη Ταρτιέρα 25εκ με τουλάχιστον 4εκ ύψος.
Εκτέλεση
Βάση
Ανακατεύουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια με την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρόκο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το αλεύρι στα πλάγια και παίρνουμε λίγο λίγο και το ενσωματώνουμε στο μίγμα του βουτύρου. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση
Ανακατεύουμε τα φρούτα με το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλινη
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα. Τοποθετούμε την βάση και απλώνουμε μόνωση στο πάτο της τάρτας με κρόκο αυγού. Απλώνουμε την γέμιση και κάνουμε ένα ύψωμα με τις φράουλες στην τάρτα.
Βάζουμε την ζύμη για καπάκι και ανοίγουμε μεγάλες τρύπες για τον ατμό. Βούρτσισμα με Γάλα ή κρόκο και πασπάλισμα με χοντρή ζάχαρη από πάνω.
Ψήνουμε στους 220 για 30’ στο μέσον του φούρνου και μετά στους 180C στον πάτο του φούρνου για άλλα 30-40’. Προσοχή στο ψήσιμο, εκεί γίνονται όλα τα λάθη.
Καλή επιτυχία