Πολυχρηστικό κέικ με σύκα με βάση το τριμένο αμύγδαλο που ψήνεται με ζουμερά φρούτα. Αντί για σύκα μπορείτε να βάλετε βερύκοκα, ροδάκινα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα κ.α.
Πρώτο μίγμα
75γρ ζάχαρη
2 αυγά
75γρ λιωμένο βούτυρο
75γρ γιαούρτι
1 κουτ.γλ λικέρ τεμπούρα /αμυγδάλου ή ότι έχετε
Μίγμα στερεών
180γρ πούδρα αμυγδάλου
120γρ αλεύρι
1 1/2 κουτ.γλ. baking
1/4 κγ αλάτι
Κομμένα φρούτα στην μέση ή τέταρτα
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο. Τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι και το λικέρ.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το μίγμα των στερεών που το ρίχνουμε όλο μαζί στο μίγμα του μίξερ. Ομογενοποιούμε. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμέτα φρούτα. Στο φούρνο για 30-45 λεπτά μέχρι που να βάζουμε το μαχαίρι στο κέικ και να βγαίνει καθαρό.