Παγωτό Κανέλα με σοκολάτα σε υγρό παντεσπάνι σοκολάτας και ganache bitter σοκολάτας
Chocolate Cinnamon Ice cream over moisture Chocolate Cake with Bitter Chocolate Ganache
Υλικά Για το παγωτό σοκολάτα/κανέλα
30γρ κουβερτούρα 65%
160γρ κρέμα γάλακτος
20γρ κακάο
375γρ γάλα
2 μεγάλα αυγά
165γρ ζάχαρη
1κγ κανέλα
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα. Τα κρυώνουμε με παγάκια. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε την βανίλια και την κανέλα. Αναμιγνύουμε τα δύο μίγματα. Ψύχουμε για 3ώρες. Τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.
Υλικά για το υγρό κέικ σοκολάτας
250γρ κόκα κόλα
125γρ ξυνόγαλα
230γρ μαργαρίνη
270γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2κγ εκχύλισμα βανίλιας
230γρ αλεύρι
20γρ κακάο
1κγ σόδα μαγειρική
Διαδικασία
Αναμιγνύουμε την κοκα κόλα με το ξυνόγαλο σε ένα ποτήρι. Σε άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά και στο τέλος την βανίλια.
Εναλλάξ ρίχνουμε λίγο αλεύρι και χτυπάμε, μετά την κοκα κόλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (αλεύρι-κόκα-αλεύρι-κόκα κ.ο.κ). Φροντίζουμε να τελειώσουμε με το αλεύρι
Ψήνουμε για 30′ στους 180οC στη μεσαία σχάρα.
Για την bitter ganache
50gr κουβερτούρα
50gr κρέμα γάλακτος
15γρ βούτυρο
Ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και το βούτυρο. Ομογενοποιούμε.