Πίτα Βερίκοκο
Υλικά
Για την βάση sablee
380grΑλεύρι
300γρ βούτυρο
150γρ άχνη
Μια καλή πρέζα αλάτι
3 κρόκους αυγού
Γέμιση
800gr βερίκοκα
30γρ αλεύρι + 30 άνθος αραβοσίτου
150γρ ζάχαρη
1 κγ κανέλα, 1 κγ τζίντερ, ½ κγ κάρδαμο ή βάζουμε μόνο 1κγ μοσχοκάρυδο
Γλάσο
1φλ άχνη ζάχαρη
1,5 γς γάλα
½ εκχύλισμα βανίλιας
Σκεύος
Κυκλική πήλινη Ταρτιέρα 25εκ με τουλάχιστον 4εκ ύψος.
Εκτέλεση
Βάση
Ανακατεύουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια με την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρόκο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το αλεύρι στα πλάγια και παίρνουμε λίγο λίγο και το ενσωματώνουμε στο μίγμα του βουτύρου. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Γέμιση
Πλένουμε και κόβουμε τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε στα φρούτα να πάει παντού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα. Στρώνουμε τη βάση, απλώνουμε την γέμιση. Βάζουμε το καπάκι και ανοίγουμε τρεις τέσσερεις μεγάλες τρύπες για τον ατμό. Βούρτσισμα με γάλα ή κρόκο και πασπάλισμα με ζάχαρη από πάνω.
Ψήνουμε στους 220 για 30’ στο μέσω του φούρνου και μετά στους 180οCστον πάτο του φούρνου για άλλα 20-30’.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί και βουρτσίζουμε στη πίτα μόλις βγει από το φούρνο.