Πίτα βερίκοκο

Πίτα Very-Koko / Apricot Pie

Πίτα βερίκοκο

 

Πίτα Βερίκοκο

 

Υλικά

Για την βάση sablee

380grΑλεύρι

300γρ βούτυρο

150γρ άχνη

Μια καλή πρέζα αλάτι

3 κρόκους αυγού

 

Γέμιση

800gr βερίκοκα

30γρ αλεύρι + 30 άνθος αραβοσίτου

150γρ ζάχαρη

1 κγ κανέλα, 1 κγ τζίντερ, ½ κγ κάρδαμο ή βάζουμε μόνο 1κγ μοσχοκάρυδο

 

Γλάσο

1φλ άχνη ζάχαρη

1,5 γς γάλα

½ εκχύλισμα βανίλιας

 

Σκεύος

Κυκλική πήλινη Ταρτιέρα 25εκ με τουλάχιστον 4εκ ύψος.

 

Εκτέλεση

Βάση

Ανακατεύουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια με την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρόκο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το αλεύρι στα πλάγια και παίρνουμε λίγο λίγο και το ενσωματώνουμε στο μίγμα του βουτύρου. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

 

Γέμιση

Πλένουμε και κόβουμε τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε στα φρούτα να πάει παντού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα.  Στρώνουμε τη βάση, απλώνουμε την γέμιση. Βάζουμε το καπάκι και ανοίγουμε τρεις τέσσερεις μεγάλες τρύπες για τον ατμό. Βούρτσισμα με γάλα ή κρόκο και πασπάλισμα με ζάχαρη από πάνω.

Ψήνουμε στους 220 για 30’ στο μέσω του φούρνου και μετά στους 180οCστον πάτο του φούρνου για άλλα 20-30’.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου μαζί και βουρτσίζουμε στη πίτα μόλις βγει από το φούρνο.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.