Μαλακά μπισκότα Σοκολάτας
Υλικά
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. καλής ποιότητας κακάο
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και 50γρ λευκή
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο και την σόδα.
- Χτυπήστε καλά το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε τις ζάχαρες, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπήστε λίγο ακόμα.
- Ρίξτε και το μίγμα του αλευριού και ζυμώστε με το χέρι το λιγότερο δυνατό, ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ρίξτε, τέλος, και τα κομματάκια της σοκολάτας και ζυμώστε άλλο λίγο, να ανακατευτούν με την ζύμη.
- Φτιάξτε με την ζύμη δυο μπαστουνάκια διαμέτρου 4 εκ., τυλίξτε τα σε μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
- Κόψτε κάθετα κάθε μπαστουνάκι σε μικρές ροδέλες πάχους 1 εκ. με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Αν σπάσει η ροδέλα απλά “κολλήστε” μαζί τα κομματάκια.
- Αραδιάστε τις ροδέλες σε λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους, γιατί απλώνουν αρκετά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην μεσαία σχάρα, ακριβώς 12 λεπτά.
- Θα μοιάζουν σαν να μην έχουν ψηθεί, αλλά όταν κρυώσουν θα έχουν την υφή που πρέπει.
Τη συνταγή την βρήκα εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ta-mpiskotakia-tis-pagkosmias-eirinis.html