Soft Cookies – Μαλακά Μπισκότα

cookies

Μαλακά μπισκότα Σοκολάτας

Υλικά

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. καλής ποιότητας κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και 50γρ λευκή

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο και την σόδα.
  2. Χτυπήστε καλά το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέστε τις ζάχαρες, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Χτυπήστε λίγο ακόμα.
  4. Ρίξτε και το μίγμα του αλευριού και ζυμώστε με το χέρι το λιγότερο δυνατό, ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Ρίξτε, τέλος, και τα κομματάκια της σοκολάτας και ζυμώστε άλλο λίγο, να ανακατευτούν με την ζύμη.
  6. Φτιάξτε με την ζύμη δυο μπαστουνάκια διαμέτρου 4 εκ., τυλίξτε τα σε μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  7. Κόψτε κάθετα κάθε μπαστουνάκι σε μικρές ροδέλες πάχους 1 εκ. με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Αν σπάσει η ροδέλα απλά “κολλήστε” μαζί τα κομματάκια.
  8. Αραδιάστε τις ροδέλες σε λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους, γιατί απλώνουν αρκετά.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην μεσαία σχάρα, ακριβώς 12 λεπτά.
  10. Θα μοιάζουν σαν να μην έχουν ψηθεί, αλλά όταν κρυώσουν θα έχουν την υφή που πρέπει.

Διπλωματούχος Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης
Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Facebook Twitter  

About The Author


Σταμάτης Χατζηχριστοδούλου

Διπλωματούχος Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης Αγαπάει τα γλυκά και τις μοναδικές γευστικές εμπειρίες Πρόκληση η δημιουργία νέων γευστικών συνδυασμών.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.