– Τι μας λείπει με το που μπαίνει ο Σεπτέμβριος;
– Το καλοκαίρι
– Τι μας θυμίζει το καλοκαίρι;
– Τα μοχίτο!
Οπότε γιατί να μην φτιάξουμε μια τούρτα μοχίτο! Δυόσμος και lime τα κυρίαρχα αρώματα με το ρούμι να τα συμπληρώνει.
Για αυτήν την τούρτα η κρέμα ήταν lime ενώ το σιρόπι δυόσμου με ρούμι, έδωσε το έπιπλέον άρωμα που χρειάζόταν.
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε
150 | καστανή ζάχαρη |
40 | νερό |
3 (~90gr) | limes ξύσμα και χυμός |
100 | ml ρούμι |
1 | ματσάκι δυόσμος |
Από την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και τα lime. Μόλις πάρει μια βράση για 2 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και μετά από 5 λεπτά το ρούμι και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά ελέγχουμε για την γεύση και αν θέλουμε το αφήνουμε και άλλο να πάρει άρωμα.
Για το παντεσπάνι
- 260 g ζάχαρη
- 6 αυγά ελάχιστα χτυπημένα
- 115 g βούτυρο λιωμένο.
- 260 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λίγο πράσινο χρώμα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μπεν μαρί για 10 λεπτά και μετά συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Το μίγμα είναι έτοιμο όταν «κρατάει σαν κορδέλα». Αν με ένα κουτάλι πάρουμε λίγο και το ρίξουμε από ψηλά, θα χρειαστεί 4-5sec να γίνει πάλι ένα με το υπόλοιπο.
Ρίχνουμε στα πλαϊνά το λιωμένο βούτυρο (στο κέντρο θα προκαλέσει ξεφούσκομα) και το ανακατεύουμε προσεκτικά παίρνοντας και από τον πάτο.
Τέλος διπλώνουμε προσεκτικά το αλεύρι και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το μαχαίρι από το κεικ πρέπει να βγαίνει καθαρό.Το αφήνουμε 10 λεπτά και μετά το αφαιρούμε από την φόρμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το βάζουμε ψυγείο και το κόβουμε.
Για την κρέμα λεμονιού /lime